Отборът на Астън Вила започна 2023 година успешно, постигайки изненадваща победа с

...
Отборът на Астън Вила започна 2023 година успешно, постигайки изненадваща победа с
Коментари Харесай

Астън Вила с мощен старт на 2023-та, покоси посредствен Тотнъм

Отборът на Астън Вила започна 2023 година сполучливо, постигайки изненадваща победа с 2:0 като посетител на Тотнъм в дуела посред им от 38-ия кръг на Висшаата лига. Емилиано Буендия (50’) и Дъглас Луис (73’) бяха точни за бирмингамци, които са спечелили три от четирите си турнирни мача, откогато Унай Емери ги пое при започване на ноември. Това е едвам трета тяхна победа в последните им 24 срещи с този противник.

Преди началото на мача двата тима отдадоха респект към умрялата бразилска легенда Пеле. В 9-ата минута Уоткинс нахлу в наказателното поле и стреля, само че го направи неопределено. В 13-ата Мат Дохърти също насочи удар, само че той беше блокиран за корнер.

Спокойното движение на игра се задържа, а в това време тримата бранители на Тотнъм набързо си изкараха жълти картони. Чак в 40-ата минута " шпорите " сътвориха голово състояние, при което Кейн стреля с глава, но Ашли Йънг също игра с глава и не разреши на топката да премине голлинията. Малко преди почивката Буендия пробва отдалечен шут, който не откри задачата.

Втората част стартира отлично за " виланите ". В 50-ата минута Луис стреля от отдалеченост, а Лорис не се намеси задоволително добре и от това се възползва Уоткинс, който подаде топката на Буендия, а аржентинецът даде задатък на своя отбор с удара си. В 57-ата минута Иван Перишич имаше добра опция да изравни, само че прати топката над вратата. 

В 68-ата минута Кейн успя да нанесе изстрел, който обаче се оказа много разочароващ. Пет минути по-късно точно нападателят загуби топката в своята половина, а Джон Макгин със страховит пас откри в наказателното поле Луис, който удвои преднината на гостите.

В 79-ата минута той се опита още веднъж да се разпише, само че този път Лорис улови топката. В оставащото време резервата Калъм Чеймбърс и Уоткинс пропуснаха да създадат успеха още по-убедителна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР